Ahlus Suffah

Welkom op de site van de Ahlus Suffah School Brufut

The Gambia (West Afrika)

In The Gambia ‎zijn veel‎ kinderen die graag naar school willen

en deze kans op ontwikkeling verdienen!

 

 

De grondleggers van onze stichting Marianne en Jan van Erp, hebben The Gambia in hun hart gesloten.

In 1995 op vakantie in The Gambia en daarna gaan teruggekeerd naar dit prachtige land. Als een Afrikaans land je heeft gegrepen kom je er meer van los. De kinderen van de Ahlus Suffah school hebben hun harten gestolen.

Hun verhaal kunt u lezen bij 'wie zijn wij.'

The Gambia, een mooi West-Afrikaans land, gelegen aan weerszijden van de Gambia-rivier. Het wordt omsloten door Noord en Zuid Senegal en in het westen grenst het aan de oceaan. U kunt van uw vakantie genieten. De cultuur is kleurrijk en interessant. De munteenheid is de Dalasi, 1 euro is ongeveer 50 Delasis. De bewoners zijn vriendelijk en behulpzaam, maar ook erg arm. Door gebrek aan werk ook bijna  geen inkomsten. Daar de financiële middelen ontbreken, kunnen de ouders hun kinderen niet naar school ‎ laten gaan. Het onderwijs is verplicht,  maar ook een eigen bijdrage is verplicht. Dit is voor velen een groot probleem. Op initiatief van de bevolking worden met gemeenschapsgelden scholen gebouwd, om zo veel mogelijk kinderen te kunnen onderwijzen. De meeste scholen zijn in slechte staat.

Er wordt les gegeven aan soms wel 30 tot 60 kinderen tegelijk, in een kleine ruimte zonder schoolvoorzieningen.


Wat is nu het doel van de Stichting Ahlus Suffah School Brufut? 

Het project heeft als doel in Brufut een school te bouwen met een echte onderwijsomgeving (een schoolgebouw, vastgestelde klaslokalen, een speelplaats) en goede pedagogische en didactische omstandigheden. (goede leraren, leermiddelen, leerplan) te creëren (realiseren).

 

De stichting draagt ​​ook zorg voor de financiële middelen om de doelstelling van het project waar te maken en  daarbij ook nog tot een ​​duurzame ontwikkeling te komen. Daarbij zijn we afhankelijk van sponsoren die onze school in Gambia een warm hart toedragen.

 

Alleen goed onderwijs kan leiden tot een betere toekomst.

Mede namens alle leerlingen, bestuur en staf van de Ahlus Suffah School,

'Abarakabake'

(dank u ten zeerste)

 

Ahlus Suffah School,

 

Brufut is een klein dorp in het westelijke deel van The Gambia. Het dorp ligt een paar kilometer landinwaarts maar ligt in een gebied dat uitstrekt van de plaats tot aan de kust. Het heeft een enorme aantrekkingskracht dat in ontwikkeling is, mede door de infrastructuur van het gebied. Het dorp is gemakkelijk te bereiken vanaf de hoofdstad Banjul en het economisch centrum Serrekunda.

  

 

Sponsors.

Steun onze stichting.

 

Ahlus Suffah School, Brufut is opgericht in februari 2009 en in geschreven bij de Kamer van Koophandel voor Brabant, onder nr. ANBI-status: 66972.

 

'Onderwijs is is het meest krachtige wapen om de wereld te veranderen,'

uitspraak Nelson Mandela

Als je leert lezen, schrijven en zelf nadenken dan kom je verder in het leven. De kinderen in Brufut willen we die kans geven, en die verdienen ze ook.

Met behulp van sponsoren hebben we al goede resultaten geboekt.

Voor uw bijdrage zijn wij u zeer erkentelijk en verzekeren wij u dat alle middelen strak worden besteed. Maar we zijn er nog lang niet! De Stichting Ahlus Suffah School Brufut De Gambia is volledig afhankelijk van donaties en sponsorinkomsten van particulieren en bedrijven. Zonder deze bijdrage, zou de stichting niet in staat zijn voor  kinderen in Brufut onderwijsvoorzieningen te realiseren.

 

Inkomstbronnen van onze stichting zijn:

o Sponsortocht van Bs Bernadette.

o Bedrijven en particulieren.

o Goede doelen en hulporganisaties.

Voor bedrijven en organisaties die ons willen steunen kunnen we het logo op onze website plaatsen met een link naar de eigen website. Verder hebben we een ANBI-status nee. 66.972.

 

Ook is mogelijk om een ​​kalender te kopen die speciaal voor onze stichting is gemaakt. Kosten € 5,00 per stuk te bestellen via ons correspondentie adres: Groen van Prinstererlaan 1 5463 CK Veghel Tel. + 31 (0) 616398024 / + 31 (0) 413-367147.

Onze stichting bestaat geheel uit vrijwilligers. Uw bijdrage komt dan ook ten goede aan onze projecten. U kunt de stichting steunen door uw gift te storten op rekeningnummer: NL 94 RABO 01022.60419.

 

Onze hartelijke dank!

 

Voor informatie over de projecten van onze stichtingen kunt u contact opnemen met:

Jan en Marianne van Erp.

Groen van Prinstererlaan 1 5463 CK Veghel

Tel. + 31 (0) 616398024 / + 31 (0) 413-367147